De inspiratie

Dinsdagavond 8 januari 2019:

Tis guur weer, veel wind, regenachtig en donker. Beetje zoals het soms in mijn hoofd kan zijn wanneer dit te vol geraakt.
Eigenlijk heb ik geen zin om buiten te komen, mijn kop zit vol en bonkt en na de voorbije weken weet ik dat het nog erger kan worden als ik het negeer. Maar toch maak ik me klaar, put on my happy face en zo normaal mogelijk proberen te doen. Heel even doorzetten, het verschil met andere momenten…tis voor mezelf vanavond, niet voor een ander.

Ik trek met enkele goeie vriendinnen richting Oostende. Geen strandwandeling, geen shoptoestanden of tea-room babbel…nee, een info avond over HSP en burn-out staat op het programma.

Dat ik een HSP’er ben weet ik al lang, dat ik een burn-out heb/had is iets wat ik momenteel aan het “aanvaarden” ben. Want ondanks het feit dat er bij de fysieke onderzoeken iets kon worden aangetoond, konden veel van mijn symptomen niet of te weinig gelinkt worden aan wat men op de scan zag.
De dokter omschrijft het als “op het randje van burn-out”. 
Fysiek op maar mentaal net niet.

Mijn kop barst open na de voordracht, veel te veel prikkels kwamen binnen, te veel emoties gepropt in een zaal waar eigenlijk niks verkeerd mee is. De concentratie in het naar huis rijden is moeilijk maar gelukkig kan ik mijn vriendinnen, mijn steunpilaren, veilig thuis brengen.

De wind raast door, een hele nacht lang maar mijn hoofd valt stil wanneer ik mijn gedachten bundel door mijn pen op het papier te laten glijden. De hoofdpijn houdt me nog even wakker maar mijn gedachten stoppen want ik deed wat ik moest doen, wat helpt…

Ik weet dat de overprikkeling voor deze keer iets goeds meebrengt.
Het was zo herkenbaar…moeite met de verkeersdrukte, moeite met emoties die haaks staan op mijn persoontje, mezelf niet meer kennen (en in mijn geval dan maar op iemand anders zijn pad meegaan), het koppig doorgaan maar ook het intens beleven en voelen, het aanvoelen van anderen en alles van me afschrijven. Woorden, quotes, liedjesteksten…zelf schrijven maar ook het opzoeken, ik deed het vroeger meer dan nu. 

Onlangs zei iemand me dat ik precies “projectloos” was.. Tja, ik had altijd een project om in weg te vluchten of iemand te plezieren. Was het niet werkgerelateerd dan was het thuis, of zelfs beiden tegelijk.
Wel der is een nieuw project… “Project IK”

Een project die staat voor het positieve egoïsme die ik moet toepassen in mijn leven. Ik loop er al een tijdje mee maar was nog niet gestart omdat ik niet kon zeggen of plannen waar het me naartoe moest brengen. Tot gisteren dus…de inspiratie, de eye opener. Het moet me nergens brengen, het moet gewoon goed voelen voor ‘IK’

Met dank aan mijn raadgevers en aan Tommy Browaeys (waarjewerkelijkademt.be)

Een gedachte over “De inspiratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s