Lenteschoonmaak

Onder het motto “orde in huis is rust in mijn hoofd” ben ik vol goeie moed aan de lenteschoonmaak begonnen. Enkele dagjes verlof@home vooraleer we op vakantie vertrekken bleken ideaal te zijn om de klus te klaren. En tot mijn verwondering heb ik ervan genoten. Nu hoor ik de mensen die me persoonlijk kennen stilletjes denken “veel schoonmaak is er toch niet bij jullie?” En toegegeven, zichtbaar lijkt ons huis altijd opgeruimd en netjes maar de voorbije 2 jaar moffelde ik blijkbaar toch regelmatig de spulletjes in de kasten zonder na te denken. Uit het oog…is ook proper of zoiets. Noem het dus gerust een vorm van iets waar ik eigenlijk niet mee omkan “schone schijn”.

Het leunt perfect aan bij één van mijn waarden waar ik tegenin ging. Als het er maar goed uitziet, als de anderen het maar goed vinden dan zal ik het misschien ooit ook goed vinden. De waarheid was dus echter dat ik niet meer kon maar wel probeerde, dat ooit eigenlijk nooit zou komen. De nachten offerde ik dus eerst nog op om te voldoen aan de “strenge” eisen die ik eigenlijk mezelf oplegde maar waar ik steeds dacht dat iedereen het deed en ik dus minstens even sterk moest zijn.
Ondertussen weet ik beter, er is geen superman of supervrouw die alles perfect onder controle kan houden en als die er toch zou zijn dan ben ik het in ieder geval niet.
De buitenkant oogde telkens goed, de binnenkant was volgepropt met chaos en verwaarlozing. En jammer genoeg heb ik het nu niet alleen over de volgepropte kasten die ik de voorbije dagen eindelijk eens echt opruimde.

Mijn plan was eenvoudig, geen al te strenge eisen opleggen en de tijd die ik dacht nodig te hebben voor de lenteschoonmaak x2 en daarnaast niets anders plannen. Gelukkig is mijn energiepeil ondertussen al terug goed genoeg om direct te beginnen aan “the dirty part” en vlieg ik er dan ook meteen in.
De extra uitdaging…2 kids en een logeerhond in huis 🙂
De tijd x2 is dus in eerste instantie gewoon om die extra uitdaging proactief aan te pakken. Maar het zorgt er ook voor dat ik pauzes kan nemen en simpelweg even kan genieten van een tasje koffie terwijl ik geniet van de lente die zich weerpiegelt in onze tuin onder de vorm van witte en gele bloemen, zacht groen gras en fladderende vlindertjes. Dat er hier en daar een insect door de tuin al zoemend zijn weg zoekt is iets wat me niet deert, ookal zal ik nooit echt vriendjes van dergelijke kriebelbeestjes worden.
De pauzes zorgden ervoor dat enkele zaken waar ik de voorbije tijd nog niet durfde/kon/wou over nadenken eveneens een schoonmaakbeurt kregen. Onder ogen zien van waar ik nog tijd en energie wil insteken en hoe ik dat dan best doe. Kleine stapjes, verder werkend aan mijn positieve egoïst.

Terwijl op de achtergrond de wasmachine nog zijn laatste overuren draait geniet ik dubbel van dit stukje die ik aan het schrijven ben. Het zit er namelijk op, mijn lenteschoonmaak is af en ik heb nog een dagje over voor we vertrekken op wat nu al een fantastisch weekend zal worden. Een dagje waarop ik niets heb gepland, een dagje rust.
Orde in huis is dus echt wel rust in mijn hoofd geworden 🙂

opruimen

Een gedachte over “Lenteschoonmaak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s