Handleiding

Of ik nog schrijf? Euh ja, hoor. Dagelijks…in mijn hoofd, in een van de verschillende boekjes die ik overal heb liggen. Al moet ik toegeven dat ik de voorbije weken enkele veranderingen heb doorgemaakt die ervoor zorgen dat ik op tijd en stond wat rust inplan en dus het bloggen wat verwaarloosde.

Veranderingen, IK kan er echt wel mee om (bye bye misverstand 1) maar wel op een eigen manier en vooral op mijn eigen tijd. Doe ik dat niet dan kan er misschien wel menig bos omgemaaid worden door mijn vlijmscherpe zaag, IK moet namelijk duidelijk weten waar ik aan toe ben. Het bos door de bomen zien, zeg maar 🙂

Opnieuw dus enkele kernwoorden die belangrijk zijn. Tijd, eerlijkheid en duidelijkheid. Het lijkt zo evident voor mij dat ik intens kwaad kan worden als het er niet is. Dit brengt me naadloos bij een 2de HSP misverstand, dat mensen zoals IK altijd braaf zijn, altijd goed handelen. Echt niet, denk ik dan terwijl ik een schaterlach onderdruk. Eentje die de emoties van eerder doorgemaakt schuldgevoel en schaamte verbergen maar ook gemixt met de humor die nodig is als vorm van zelfrelativatie.

Toegegeven, makkelijk is HSP’er zijn niet maar meer en meer zie ik het als een sterkte en steeds minder als een vloek. Op mijn weg kruiste ik al meerdere mensen zoals IK, geen enkele was identiek en dat is maar goed want het is de authenticiteit van een persoon die hen mooi maakt.

Een handleiding heeft niemand maar mocht er voor HSP eentje nodig zijn, komt onderstaande dicht in de buurt.

Een gedachte over “Handleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s