Resaerch

Boeiend wat een zoektocht naar positief egoïsme kan brengen. Het bracht me in een relatief korte tijd terug naar mezelf en naar mijn eigenwaarde.
Maar ook naar een ander niveau in mijn relaties, in het ruime begrip van het woord dan. Mijn ‘rol’ als echtgenote, als mama, als dochter, zus, vriendin, collega…alles is op een bepaald vlak veranderd en gelukkig meestal in de positieve zin.
Het gevoel dat het een ‘rol’ is, is verdwenen als sneeuw voor de zon, de ‘rollen’ die me niet lagen zijn zover weggevaren van me dat ik niet eens de moeite neem om nog achterom te kijken. Waarom zou ik ook?

Dat het op werkvlak een ietwat onverwachte wending zou nemen had ik echter niet kunnen voorspellen. Natuurlijk heb ik, net als iedereen, bepaalde zekerheden nodig en wil ik me op profesioneel vlak verder kunnen ontwikkelen. Maar voorlopig gaat het goed, met de gebruikelijke ups and downs. Met de ene dag een leuke en de andere dag een minder leuke wending en heel soms zelfs eentje die me angstig maakt voor wat de toekomst brengt. Maar de laatste maanden ben ik zo intensief bezig geweest met mezelf te wapenen tegen mogelijke wankelmomenten dat ik op vandaag net sterk genoeg in mijn schoenen lijk te staan om enkele gedachten naar de toekomst toe figuurlijk af te knippen.

Dat ik op werkvlak een 2de “job” zou nodig hebben had ik echter niet verwacht. Dat mijn sterktes daarvoor net goed van pas komen zorgt voor een energiegever van jewelste. Nieuwsgierigheid, creativiteit, organiseren…en dat allemaal op een gebied die me niet alleen boeit maar die me gewoon ook definieert.
Vrijwilligerswerk bij HSP Vlaanderen in het redactieteam van hun magazine “De Cocon”.
IK kan er in komen dat sommige mensen het niet begrijpen maar het is een passie die ik met enige voorzichtigheid kan en wil aanpakken. In tegenstelling tot vorige passies stort ik me er niet volledig op in tijd en ruimte maar wel met heel mijn hart.

De thema’s waar ik mee start zijn dan niet eenvoudig, ze wakkeren iets in me aan. Het daagt me uit en het brengt me rust tegelijkertijd. De eerste stappen in de research zijn gezet en hoe klein ze op vandaag ook zijn, ze doen me opleven, naar meer verlangen en groeien zonder het gevoel te hebben dat ik er energie aan verlies. Ze voeden mijn Indigo stijl 😉

HSP’er of niet, op het randje van burn-out of herstellend van…een belangrijke tip is op onderzoek uit te gaan. In jezelf en heel even in je verleden, de confrontratie aangaan met bepaalde zaken die je al dan niet te lang aan de kant hebt geschoven. Uitzoeken waar je energiezuigers en je energiegevers zitten. Weloverwogen beslissingen nemen, ookal zitten er soms moeilijke bij. Alles wat je tot het keerpunt (die aanvankelijk als een dieptepunt aanvoelt) heeft gebracht in vraag durven stellen en heel maar dan ook heel goed voor jezelf zorgen zonder het respect voor iedereen, incl. jezelf, te verliezen.
Het klinkt zo eenvoudig in enkele woorden, dat het echter in de praktijk alles behalve eenvoudig is hoeft waarschijnlijk geen betoog.

Mijn Project IK loopt niet ten einde, het groeit, het volgt de koers van mijn hart en het voedt me met energie en brengt me op inspirerende plaatsen met al even inspirerende mensen. Het brengt mijn sterktes naar boven en laat me weer toe mijn hart open te stellen voor de mensen die me graag zien en de liefde terug in een 2 richtingsverkeer laat stromen. Vandaar dat ik af en toe al spreek over “ProjIKt”.
Het was een van mijn steunpilaren die het voor het eerst uitsprak en voor mij weerspiegelt het de groei die ik de voorbije maanden al maakte. De vaste vorm die dit project in mijn leven heeft ingenomen, de o zo nodige ommekeer die erdoor werd gemaakt.

Dat ik deel uit maak van een redactie is iets waar ik best wel trots op ben. Begin dit jaar had ik nog geen idee van deze mogelijkheid, van deze passie. Ik schreef me er een weg naartoe, de research naar mezelf bracht me al tot hier.
Nog steeds geen idee waar en wat het me nog zal brengen maar so far, so good. IK geniet!

quote-chaos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s