Humor heals!

Slapen is zo belangrijk geworden dat de gewoonte er al goed inzit. Vrijdagavond 21u en ik kruip onder de wol, iets vroeger dan gewoonlijk want morgen loopt de wekker wat vroeger af. Terwijl ik mijn denkbeeldige bubbel over het bed laat vallen bedenk ik me dat er nog teveel licht door onze verduisterende gordijnen komt.

De oplossing, zo’n slaapmaskertje! Ik heb het ooit ergens gratis gekregen en in mijn nachtkastje gelegd om vermoedelijk nooit te gebruiken…Tot nu dus! Wanneer de donkerte voor mijn ogen glijdt, zie ik een lachwekkend tafereel op het kleine zwarte stukje stof die mijn ogen bedekt.

Mijn hele lijf schokt op en neer van het gelach die dit visueel maar niet reëel moment met zich meebrengt. Mijn man vraagt zich luidop af of alles wel ok is met me en onverstaanbaar door het lachen probeer ik uit te leggen wat zonet door mijn hoofd ging.

“Midden in de nacht, midden in mijn slaap. Ik schiet wakker maar zoals gewoonlijk is mijn hoofd nog slaperig en onbewust van de realiteit. Vol paniek want ik zie niks meer. Help!! Er is iets mis met mijn ogen! Tot ik na enkele seconden besef dat ik dat slaapmaskertje heb uitgeprobeerd”

Da’s dus wat ik al voor me zag toen ik het opzette. In geschreven woorden komt het minder over maar vrijdagavond zo rond een uur of negen lagen we daar met ons 2 te schaterlachen om iets wat niet was gebeurd. Het maskertje ging na enkele minuten weer af maar het moment wordt gekoesterd en toegevoegd aan de vele grappige momenten die er al zijn geweest.

Veel heb je niet nodig om te leven. Zuurstof, een rustig hoofd, een goeie gezondheid, heel veel liefde, slaap en humor. Want humor heals!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s