Ochtenddauw

Een echt ochtendmens zal ik nooit worden, de warme gezelligheid die een avond met zich kan meebrengen vult mijn hart daarvoor te veel met dankbaarheid. Maar waar ik vroeger een hekel had aan de ochtenden, waar ik direct in sprintpositie vertrok om razendsnel naar de avond te flitsen, is er wel een stemmingsverschuiving ontstaan.

De rust, de stilte, de ingetogenheid van de ochtend. Het iets vroeger ontwaken dan alles en iedereen om me heen. Het voedt mijn hoofd en mijn lichaam met kalmte en mijn hart met verwondering van hoe mooi alles is net voor het ontwaakt.

Een extra boost kan er op sommige dagen bij wanneer ik mijn loopschoenen aantrek. Net zoals enkele dagen geleden, de wekker extra vroeg gezet. Met een klein beetje moeite mijn nog niet zo wakkere lijf uit bed gehaald en klaar gemaakt voor een rustig lang looptoertje langs het water.

Zo rond 5u30, net voor de zon opkomt valt het ochtenddauw als een prachtige witte sluier over het water. Het doet me zweven en ookal beloofden de makers van mijn loopschoenen dat ik op wolken zou lopen, de ochtenddauw maakt het waar.

Aan de andere kant van mij liggen open velden die een al even mooi golvende sluier over hen heen hebben. De schittering van de ontwakende zon maakt het feeërieke tafereel nog magischer. Ze speelt met haar stralen doorheen de golven en reflecteert haar schittering op het water. Heel even sta ik stil, heel even wil ik dit moment in mijn hart vangen en betrap ik me op een kinderlijke verwondering voor het moois die ik zo vroeg in de ochtend aanschouw.

Ik zet mijn loopje verder met een stralende lach, de schittering van de zon heeft die daar getoverd. Met een hoofd vol rust en stilte, die de ochtenddauw me gaf. Mijn hart vol verwondering en dankbaarheid voor dit moois. En mijn emoties worden versterkt door de trots op mezelf, dat ik me niet heb laten overhalen door mijn vermoeid hoofd om nog even te blijven liggen. Dat ik mijn hart volgde naar buiten toe, naar de schoonheid van de natuur, naar de ochtenddauw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s