Een moment van teleurstelling

Soms zie je de zaken zo helder dat je doet wat moet, ongeacht de consequenties. Zo was en ben ik nog steeds zeker van mijn kunnen alleen…soms ligt de beslissing in iemand anders zijn handen.

Iemand die misschien minder geïnformeerd is over wie je bent, minder lang bekend is met hoe je als persoon bent, minder in staat is om te zien welke capaciteiten je hebt. Als je dan de deur voor je neus krijgt is dat pijnlijk. Teleurstellend en heel even laat ik toe dat mijn emoties een weg naar buiten zoeken.

De klap was hard, ik zie het als achterblijven met een bloedneus. Wanneer het bloeden gestelpd is, dan ga ik verder. Want een deur sluit maar één ander zal ongetwijfeld ergens anders openen. Nog niet zo lang geleden gebeurde dit al op een ander, veel belangrijker vlak in mijn leven dus ook nu “i’ll be fine”

Het doet me denken aan een bekende qoute, of ie nu wel of niet van Einstein komt laat ik in het midden…

Het brengt me direct tot enkele andere gedachten die voor mij voortvloeien hieruit. Als de teleurstelling zo toeslaat ga ik schrijven, krabbels op papier die al dan niet op een bepaald moment hun weg naar hier zullen vinden. Maar nu voel ik de nood enkele op te sommen en te delen:

  • Het water kan je bij de boom gieten om groei van de boom te creëren maar de vis zal uitdrogen.
  • De boom kan je in het water zetten en zo een groei creëren en de vis zal genieten van een nieuwe omgeving.
  • Of de vis is een van de vele vissen in de zee en beseft dat hij op zoek kan gaan naar een omgeving waar zijn capaciteiten ten volle kunnen worden benut.

Ondanks de klap, ondanks de emoties die ik even over me laat gaan besef ik dat het slechte nieuws die ik vernam niks zeggen over mijn capaciteiten. Mijn overtuiging die ik had over een job die ik wou, heb ik nog steeds. Alleen moet ik mezelf even de tijd geven om het bloeden te stelpen en met trots en overtuiging door te gaan naar een nieuwe kans.

Op gebied van leven en liefde ben ik al waar ik wou, op carrière gebied hink ik nog achterop, hield ik mezelf nog wat in. Nu ik weet wat ik in mijn mars heb, zal ik ook hier eindelijk vooruit gaan. Dat niet iedereen mijn manier van denken kon volgen is jammer maar ik blijf mezelf, ik heb te diep in mezelf gegraven om mijn persoonlijke groei teniet te doen.

Tijd om te exploreren, tijd om te doen wat moet ookal kan ik op vandaag de teleurstelling heel even niet weg steken. Ik bloei steeds meer open en mijn tranen van vandaag zal ik als water gebruiken om mijn groei te verzekeren.

2 gedachten over “Een moment van teleurstelling

  1. Blijkbaar is het universum wat anders van plan met je. Als dit soort dingen mij gebeuren dan weet ik dat er iets beters op mijn pad komt. Gooi je tranen eruit, sta in je kracht en bewandel je pad. Heb vertrouwen. 🍀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s