Onbekend terrein

Vroeg in de ochtend sluip ik weg. De boerderijdieren staan nog op stal, het gekraai van de haan is nog niet te horen. Door de luikjes komt er een streepje daglicht binnen geglipt, de zon is duidelijk nog niet wakker genoeg om de nacht volledig weg te duwen.

De gebruikelijke twijfel of ik wel wakker genoeg ben, is iets krachtiger door de gezelligheid van de avond ervoor die gevuld was met gezelschapsspelletjes, hapjes en een lekker glaasje wijn.

Maar toch knobbel ik mijn loopschoenen toe, neem ik een extra flesje water mee en ga ik op verkenning in een voor mij onbekende omgeving. We kozen dit jaar voor een boerderijvakantie, iets wat het moderne appartement niet echt doet vermoeden maar de omgeving des te meer.

Het ene landweggetje na het andere rolt onder mijn voeten, de steile hellingen jagen mijn hartslag de lucht in. In een automatische reflex vertraag ik en geniet ik. De ochtendzon komt vanachter het heuvellandschap piepen en laat een glanzende, warme gloed over het graan glijden. Mijn hoofd is leeg, mijn gedachten zijn volledig in dit moment en ik geniet van de onderdompeling in dit mooi tafereel. Even niet denken aan wat is geweest of aan wat nog komt, even niet denken aan de beslissing die ik enkele dagen geleden nam. Eentje die me binnenkort ook op een onbekend terrein zal brengen.

Wanneer ik even later aanschuif bij het ontbijt voel ik de energie door me stromen. Het wordt een echte “geniet” vakantie. Geen grootste plannen, wel veel natuur en beweging maar vooral veel gezelligheid en rust.

Het onbekende schrikt me soms af maar het is soms net dat onbekende die voor de mooiste verassingen zorgt, die me terug in balans brengen en die me de energie geven waar ik van ga stralen. IK verken!

2 gedachten over “Onbekend terrein

  1. Prachtig geschreven, ik voel jouw zijn tussen de regels door. In gedachten loop ik met je mee, niet rennend maar wandelend. Ik hoor vogels hun mooiste lied zingen, een nieuwe dag breekt aan. Geniet van je tijd daar in het ongerepte. 😘

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s