Boekrecensie: Leven met hoogsensiviteit

Net voor ik in verlof ging, kreeg ik de vraag van een naamgenote van me. Naast onze naam delen we nog enkele zaken, we schrijven allebei en HSP is een belangrijk iets in ons leven.
Het was dan ook geen al te moeilijke kwestie om in te gaan op de vraag of ik haar boek wou lezen. In eerste instantie moet ik benadrukken dat ik een heel trage lezer ben, die af en toe eens terugblader. Want het boek gaat vlotjes binnen, genietend zelfs en uiteraard heel herkenbaar.

Tijdens het lezen voel ik hoe ik knikkend instem met de schrijfster wanneer ze op een heel praktische manier een voor iedereen duidelijke benadering van hoogsensiviteit neerpent. Een boek die zeker dient voor wie nog nooit van hoogsensiviteit gehoord heeft maar eveneens ook voor wie reeds langer het begrip heeft omarmt.

Onomwonden wordt je geconfronteerd met alles waar je hoogsensiviteit een rol inspeelt en is het glashelder dat dit een mooie eigenschap is die je terecht kan omarmen. Dus voor wie HSP als een last ervaart….zeker lezen.

Dat ook dit eentje is waar ik in de toekomst naar terug zal grijpen is een feit, de reflectievragen die aan het einde van ieder hoofdstuk staan zijn ideaal om even stil te staan bij jezelf en hoe je omgaat met het gegeven HSP.

Een rationele kijk op iets wat soms wordt afgeschilderd als”te emotioneel”. Een boek die je doet stilstaan, aan de slag gaan en uiteindelijk ook vooruit doet gaan.

Het is misschien beetje vreemd maar IK wil schrijfster Wendy Van Mieghem bedanken voor de preview van dit boek. Het was me een eer dit boek te recenseren.

Boek:Leven met hoogsensiviteit – Praktische gids voor bewust leven en werken
Auteur: Wendy Van Mieghem (NL)
Illustrator: Roos Ten Broecke (BE)
Verkrijgbaar vanaf 7 sept. via Psychologieboeken.eu en Bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s