Positief terugkijken

Dat het een moeilijke week ging worden, kon ik al gedurende een tijdje voorspellen. Een week van gevoelens die er naar toe leiden om enkel het leuke mee te nemen in mijn herinnering.

De “verwachte” emoties rond het vertrek van iemand die me veel bijbracht leken aanvankelijk nog correct te zijn ingeschat. Ze werden anderzijds ook onderdrukt door onverwachte emoties, die ook over afscheid gaan maar dan in de meest definitieve vorm. Het nieuws begin deze week was pijnlijk en vooral omdat iemand waarvan ik hou er heel diep wordt door geraakt.

Het bracht afleiding van mijn eigen gevoel want het is nu eenmaal heftiger dan het afscheid die ik had ingecalculeerd, het afscheid van een collega. Maar toch, die laatste uren…ze sloegen in. Een ruimte met een stemming die dubbel aanvoelt. Dankbaar voor wat is geweest, triest dat het eindigt en spijt over dingen die soms verkeerd liepen.

En dan zit ik daar, even alleen om de emoties die me overspoelen eventjes gewoon te laten passeren. Om ook wat niet van mij is, even over me te laten komen en daarna los te laten. Een minuscuul moment van stilte, terug naar mezelf. Enkel ik en mijn lunch…met waterachtige ogen eet ik verder terwijl ik in mijn hoofd alles ontrafel en begin met schrijven.

Het brengt me terug naar wat ik wil behouden. Terugkijken kan maar enkel naar de positieve dingen. Wat minder goed aanvoelt laat ik los, er iets aan veranderen kan toch niet meer. Gelukkig gaat dit op vandaag een beetje makkelijker dan vroeger.

En deze past wel bij mijn gevoel: “Don’t look back in anger” https://youtu.be/US4z6GsxqdE

Een gedachte over “Positief terugkijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s