Helder meer

Enkele weken na de finish ben ik me steeds meer en meer bewust van de nieuwe IK. Bewust van mijn lichaam, mijn emoties, mijn gemoed, mijn omgeving…Wanneer ik de vraag krijg van de relaxatietherapeute hoe het het met mijn body en mind gaat is mijn antwoord dan ook heel snel gevormd.

Mijn body voelt in eerste instantie goed maar is minder immuun door de extreme prestatie waar het werd aan onderworpen. Ontstekingen, vermoeidheid, het ligt op de loer maar wordt snel opgemerkt en aangepakt. Mijn mind is daar de sterke factor in. Ik stel het me voor als een meer waar ik de zeemeermingedachten eindelijk kan laten doen want het water is helder. De zacht golvende ringen die worden gevormd zijn de wakkerhoudende activiteit in het rustige oppervlak. Ik weet dat de body gewoon wat tijd en zorg nodig heeft en zolang mijn mind zo helder is, sla ik niet in paniek.

Wanneer ik de auto instap blijft deze relaxerende sessie nazinderen in de vorm van een muzikaal dromerige klank. Het brengt me terug naar vorig weekend, een prachtig weekend. Stralende zon die de sluierwolken overtroefde op een dominerende blauwe lucht. Lekker eten met prachtige uitzichten gevolgd door zalige wandelingen in de oude straten, het rustige strand of de natuurrijke uitgestrekte landschappen. Drie historische plekjes in Bretagne die ons niet alleen deden genieten maar ook prachtige herinneringen meegaven. Het gevoel hebben dat je op water loopt werd er letterlijk gemaakt toen we een pad opgingen die door de zee traag werd blootgelegd. De verwondering van de mooie natuur toen we de mooiste schelpen op het strand zochten. De dromerige mijmeringen die we deelden bij het zien wegvliegen van een vogel die minuten lang dicht bij ons had gezeten. De meditatieve rust die de straatmuzikant ons bracht…

Diezelfde muzikant hoor ik terug in mijn auto nu. Zijn cd weerklinkt al sinds terugkomst. Het beeld van de gemaskerde man die op een soort vuurschalen licht kloppende bewegingen met zijn handen omtovert naar rustgevende klanken versterken het ontspannend meeslepend effect. Het is een donker, mysterieus figuur die heldere, duidelijke muziek maakt. Een tegenstrijdigheid die perfect past en een hele straat stil maakt. Terwijl ik het hoor, word alles in mijn hoofd op pauze gezet en waan ik mezelf op het grote, heldere meer, denkend aan niks anders dan de intense rust.

Het getijdenpad, de vrije vogel en de mysterieuze muzikant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s