Nieuws! Play en pauze

Het lijkt oneindig lang geleden maar het dringt stilletjes tot me door. Ik luister en lees terug meer het nieuws. Mijn brein leek zo verzadigt van alle prikkels dat het dagelijkse nieuws iets was wat ik vluchtig hoorde voorbij zoeven. Tijdens mijn vlucht herhaalde zich in mijn hoofd vaak het zinnetje die Del La Soul begin de jaren 90 op zijn antwoordapparaat rapte “I can’t understand what the problem is
I find it hard enough dealing with my own biz”

Maar bij het horen hoe een Nederlands gezin jarenlang afgesloten van de buitenwereld leefde, lijkt het of de beestjes die de kersverse Brugse dierenpolitie aantrof dan ook stukken trager dan Eliud Kipchoge over mijn lichaam lopen. De gedachte aan hoe het moet zijn om na jaren terug een plaatsje in de maatschappij te moeten zoeken jaagt heel eventjes plaatsvervangende angst aan. Al dan niet ongevraagd je leven op pauze te zetten is niet niks maar als je zelf niet op de play knop kan/mag drukken is het risico op fast forward groot. Ook het tegenovergestelde is niet uitgesloten, slow motion die je doet vastlopen.

Terwijl ik tijdens mijn loopje heel even mijn hoofd vrij spel geef in de gedachtengang begint het me te dagen dat ik bij het nieuws stil sta en tegelijkertijd voel ik hoe het terug verdwijnt. Het spreekwoordelijk ver van mijn bed nieuws passeert me niet meer zijdelings zoals voorheen maar laat me terug relativerend meevoelen. Het minder werelwijde nieuws die mensen in mijn omgeving treft doet me meevoelen maar blijft gelukkig niet ‘hangen’ wanneer het door me gaat.

Opnieuw iets wat in balans lijkt, zeg ik tegen mezelf op een bedenkelijk toontje. De gedachte dat de huidige rust in mijn leven eindig zal zijn, dringt zich op. Zonder deze te negeren, schuif ik het aan de kant in de vorm van glimlachend genieten van een avondje me-time, even zelf te kiezen om de pauze knop aan te zetten en morgenochtend al nagenietend terug op play te drukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s