HSP@work (n.a.v. de lezing op Dag van het gevoel)

Dat ik de “Dag van het gevoel” niet wou missen stond als een paal boven water. Een van de lezingen ging namelijk over HSP@work, laat dat nu net een van mijn grootste struggles te zijn geweest de voorbije maanden.
Wanneer ik mezelf de vraag stel wat ik verwacht, denk ik vooral met het oog op de toekomst aan tips om dit kenbaar en krachtig te maken in een professionele omgeving. Op mijn honger bleef ik zeker niet zitten, de inzichten werden uitgebruid en bevestigd door de vele “aha’s”, “oeie’s” en “oepses” die zich in mijn hoofd vormden.

De dag zelf was voor mij een blij weerzien van de mensen die ik het afgelopen jaar op mijn HSP pad kruiste. Stuk voor stuk voel ik een intense dankbaarheid voor ieder die ik in de laatste paar maanden een stukje leerde kennen, want de kennismakingen brachten steeds nieuwe inzichten, inspiraties, verbondenheid, herkenbaarheid…
Op privé vlak kan ik dan ook met een opluchting zeggen dat mijn HSP balans goed zit, de schaamte is er niet meer, de (zelf) aanvaarding is er, de rust is daar weder gekeerd. Op werkvlak is het nog koffiedik kijken maar met het volste vertrouwen in mijn eigen ik, zijn de eerste stappen daar ook gezet.

Vreemd genoeg wijken deze tips niet zo sterk af van wat ik in mijn prive leven toepas. Zelfzorg, mildheid voor een ander maar ook voor mezelf, communicatie. Mijn notities en inzichten zijn zo uitgebreid om ze hier te de delen. Maar de conclusie is een torenhoog cliche, een oude welbekende spreuk “Begin bij jezelf!”
HSP zijn is niet negatief maar wordt nog te vaak zo gezien, mede dankzij het feit dat het soms ook wordt gebruikt als een zuil waar men zich kan achter verstoppen. Ja, ik beken! Ook ik heb me ooit op een mummie-achtige manier gewikkeld in zelfmedelijden, om daarna hard weg te lopen van de niet zo leuke kanten die je als HSP’er voelt. De vele positieve en sterke kanten negeerde ik hier net zozeer mee.

En ze zijn talrijk die sterktes. Wist je dat mensen met HSP goede leiders zijn, niet zozeer de manager die goochelt met facts en figures maar wel de anticiperende, richtinggevende leiders. Door hun creativiteit en sterke nood aan verbondenheid weten ze intuitief hoe de dynamiek in een team kan worden gecreeërd en ook worden behouden. Door diezelfde creativiteit leggen ze verbanden die anderen (nog) niet zien en ookal probeert iemand hen wat wijs te maken ze zijn een krak in non-verbale communicatie. Maar de grootste “oeps” kwam er toen er werd gesproken over de manipulatieve skills die een HSP’er bezit. Dit leek me namelijk zo tegenstrijdig. Nauurlijk had ik van mezelf door dat ik het wel eens durfde, al hield ik het ook vaak in. Het bracht me al enkele keren op een schuldgevoel omdat ik dacht dat ik iets teveel naar mijn hand had gezet. De reden waarom ik blijkbaar hierover zoveel worstel met mezelf is zo logisch maar was nog ongezien door mij.

Positieve manipulatie: net zoals egoïsme heeft het woord manipulatie een negatieve bijklank terwijl dit in sé niet zo is. Wanneer je handelt uit jezelf maar met respect voor een ander, kan het gewoon niet negatief zijn. Als HSP’er is het emaptisch vermogen groter waardoor het manipuleren wordt afgewogen. Handelen puur uit jezelf als HSP’er lukt niet als men iets wil manipuleren. Maar als de balans in evenwicht is, is dit een voor iedereen voordelige, positieve vorm van manipulatie.
Deze sterktes komen tot hun recht als een HSP’er floreert, zich goed voelt maar ook de verantwoordelijkheid voor zelfzorg neemt. Er mag niet uit het oog worden verloren dat de nodige rusttijd nodig is, dat men af en toe moet ontprikkelen om zo de emotionele stabiliteit te behouden.

De ultieme tip kwam dan toch in de vorm van communiceren over HSP. Laat je dit weten aan je werkgever of niet? Het is een vraag waar ik in het verleden helemaal de bal missloeg. Directe communicatie, dacht ik. Eenmaal ik de aanvaarding zelf had doorgemaakt schreeuwde ik nog net niet van de daken dat ik HSP was, zonder meer.
Dat ik het mezelf niet makkelijker door had gemaakt ondervond ik snel maar zoals steeds leerde ik hieruit. De tip over hoe ik het wel kan doen, komt dus als geroepen. Verstop het niet, benoem de sterktes en herleid eventuele complimenten naar het onderwerp. Er hangt nog een te groot taboe en te veel negativitiet rond het kenmerk dat men er vooral de nadelen van ziet, de voordelen zijn nog te verborgen en te weinig in het licht gesteld.

Dat verklaart ook het feit dat vele hoog beklede functies zelden tot nooit openlijk kenbaar zouden maken dat ze HSP’er zijn. Ongetwijfeld bestaan ze maar op professioneel vlak is het blijkbaar nog onaanvaardbaar omdat HSP als een zwakte wordt gezien, dit resulteert in een schaamtegevoel. De combinatie van dit schaamtegevoel met dergelijke functies zorgt ervoor dat men “in de kast” blijft en hun kwetsbaarheid niet als sterkte gebruikt. Bijgevolg wordt er onvoldoende ingezet op de competenties van de werknemer(s) op alle lagen, ongeacht of de werknemer nu een HSP’er is of niet.

Als men als HSP’er een hoger functie bekleed is het dus net heel belangrijk om dit kenbaar te maken, bespreekbaar te maken. Hierover in dialoog gaan en zorgen voor een blijvende connectie is belangrijk. Zelf al voelt die connectie niet altijd positief, aanvaard de kritiek en ga er constructief mee aan de slag om de beste versie van jezelf te worden. Uiteraard zijn cijfers belangrijk voor een werkgever , gebruik dit om aan te tonen hoe de invloed van psychomatische klachten steeds verder groeit door het negeren van de eerste signalen die vaak opduiken. Als een werknemer twijfelt over zijn job is directe actie nodig, kleine stappen kunnen dan voldoende zijn om iemand aan boord te houden. Belangrijk is dat een werknemer dat moet durven aangeven en een werkgever dit niet zomaar naast zich mag leggen. Wanneer een werknemer op eigen initatief start met loopbaanbegeleiding is het vaak al te laat, is men al te lang aan het twijfelen, staat men al te lang onder stress. Als de werkgever de mogelijkheid krijgt hier van in het begin op in te spelen is de kans op win-win groot. Het is dus ook hier een gedeelde verantwoordelijkheid.

Als werkgevers inzien dat inzetten op competenties en persoonlijke groei, dat kwetsbaarheid geen zwakte is en dat transparante communicatie nodig is, zal men op langere termijn ook een groei in hun productiviteit ervaren. Het welbevinden van alle werknemers is belangrijk en dus ook als die werknemer HSP’er is. Of zoals Fons Leroy alleszeggend de lezeing afsloot “Beter 1 HSP’er uit de kast, dan 10 op de vlucht”

Dit grote stuk werd aangevuld met een 2de lezing of perfectionisme maar ook een videoconferentie met Elaine Aaron brachten heel wat bij. Teveel om hier nu op te noemen. Het gaf me veel bijkomende zaken die ik op een of andere manier ooit wens te delen, niet meer schreeuwend maar gewoon door IK te zijn. Door af en toe de pauzeknop in te drukken en gewoon te genieten van wat ik heb, gelukkig te zijn met wat ik heb. Het lied die Tom Helsen samen met Buurman schreef voor de campagne “Hoogsensiviteit (h)erkend” en gisteren live bracht, klinkt nog mooier door het bijhorende verhaal die Tom met ons deelde. Opnieuw herkenbaarheid en een grote bewondering voor hoe hij hier openlijk kan en durft over spreken, want naast het feit dat er op de werkvloer nog heel wat taboe is rond HSP is dit voor de mannen een zo mogelijks nog groter taboe.

Maar ik had voorgenomen op hier enkel het stukje HSP@work te bundelen. De rest komt ongetwijfeld nog wel eens ergens aan bod. Enkel het lied zelf wil ik jullie niet onthouden.

Met dank aan Prof. Elke Van Hoof, Fons LeRoy, Ann Van Elsen, Sonja Reckers, Florence Delacave, Marcel Hendrickx, Tom Helsen en Buurman, Jerko Bozikovic, Elaine Aaron en uiteraard ook HSP Vlaanderen

3 gedachten over “HSP@work (n.a.v. de lezing op Dag van het gevoel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s