(zelf)liefde

Tis een torenhoog cliché maar het klopt als een bus…je kan pas echt van een ander houden als je jezelf graag ziet. Er is geen ander onderwerp dat meer besproken, bezongen en misschien zelfs vervloekt is als de liefde en ook ik stelde me al heel lang de vraag wat het nu eigenlijk is “liefde”. En in mijn hoofd gaat het van het melige “i wanna know what love is” tot het ietwat foute “what is love?” 🙂

Ik klink luchtig en speels over wat ooit zwaar en donker voelde. Sinds mijn leven terug in balans is, voel ik opnieuw het verhelderende effect die het met zich kan mee brengen. Het terug toelaten, laat me vooral toe om het te geven. Onvoorwaardelijk, ondoordacht en heel oprecht. Of het nu over de liefde voor mijn kinderen, mijn man, mijn familie, vrienden of mezelf gaat, het voelt vederlicht. Het maakt me dan ook even positief emotioneel als ik van verschillende mensen hoor dat ik (terug) rust uitstraal. Zonder het te weten, bevestigd dit compliment dat ik ben waar ik zo graag wou zijn…bij mezelf, mijn rust en liefde gevend.

Maar het blijft moeilijk om te omschrijven wat liefde nu eigenlijk is. Wanneer ik na een leuke avond naar huis rij, bezingt Bart Peeters het op zo’n simplistische manier dat zijn definitie niet helderder kan zijn. Of het nu over liefde voor een ander of liefde voor jezelf gaat, die 2 zinnen vatten alles samen “Liefde is alles liefde is alles, wat er blijft wanneer de rest verloren is. En zonder loopt het meestal ergens mis”

1 ding is zeker, zonder had ik het niet gered.

Een gedachte over “(zelf)liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s