Majavio

De laatste dag van dit voor mij speciale jaar. Het doet me voorzichtig uitkijken naar de volgende jaren. Wetende dat er ups en downs zullen komen, denk ik aan de mooie woorden van een voor mij belangrijk persoon. Je hartslag wordt weergegeven met pieken en dalen, zo weet je dat je leeft. Een rechte lijn daarentegen…

Of zoals ik het aan mijn kids uitleg. Denk aan de film Inside Out! Welk gevoel staat aan het stuur? Is het verdriet? Laat het toe maar hou in het oog dat het zich niet aan de kant laat zetten door boosheid of een ander gevoel. Troost het met logica en realiteit. Is het blijheid? Laat het maar hou in het oog dat het de andere emoties niet aan de kant schuift. Toon het af en toe de realiteit. Zo onstaat dankbaarheid.

Het maakt me dan ook blij dat ik met dit gevoel mijn jaar kan afsluiten. Een jaar met talrijke memorabele momenten en met heel veel liefde en vriendschap voor iedereen die op hun eigen manier me hielpen. Heel vaak zonder dat ze het zelf weten. En vooral met veel liefde voor mezelf en dankbaarheid voor mijn misschien niet perfecte maar wel prachtig leventje.

Hoe je het eindejaar doorbrengt, of je er wel of niet ten volle kan van genieten, of het nu veel betekent voor je of niet, vergeet niet om te zien, te voelen wie je bent, wat je hebt, waar je bent en koester het. Want ookal lijkt het niet veel, het is waarschijnlijk onbetaalbaar.

En voor wie het echt niet gaat, vergeet niet…

Een gedachte over “Majavio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s