De kracht van de storm

Een 2de storm, exact een week later. Je zou bijna denken dat er “andere” krachten mee gemoeid zijn. Bij de vooruitzichten van Ciara werd ik direct herinnerd aan de “vreemde storm ” https://projectik.home.blog/2019/03/11/vreemde-storm/.

Met een glashelder hoofd kon ik mijn angstig lichaam nu veel beter de baas. Mijn afkeer voor wind is dan wel getemperd, de effecten zijn duidelijk niet enkel in mijn hoofd. Een kolkend gevoel draait zich vanuit mijn buik naar boven toe. Het snoert mijn keel toe waardoor ademen net nog lukt. Maar ik ga door, met de nodige comfort zorg ik voor mezelf. Een lange ochtend, een aangename babbel, een momentje voor mezelf maar ook momentjes met diegene die me begrijpen…mijn pre-angst voor Ciara was groter dan nodig.

Bij dit schrijven, raast storm Dennis woelig verder. Maar ik wankel niet, ik ging er niet omheen maar er ook niet middenin. Met een klein sprankeltje nieuwsgierigheid ging ik naar buiten. Mijn oog houdend op lichte, losse dingen liet ik de wind om me heen razen. De wind rondom mij, niet door mij. De onrust omzetten naar rust, laten komen wat komt, ontdekken van wat in me leeft.

Het is nog klein, pril maar ik noem het mijn innerlijke kracht. Het bracht me al naar plaatsen, het gaf me al momentjes, het leerde me genieten en het liet me vinden wat niet gezocht moest worden. Mijn creativiteit wordt erdoor geprikkeld, mijn spirit word erdoor aangewakkerd. Bij ieder nieuwe stap op het onbekende weet ik dat mijn angst soms onverwacht als een obstakel tevoorschijn kan komen maar meer en meer ga ik in die kracht staan die me zegt dat het onbekende me doet ontdekken en verwonderen, dat het net dat is die me doet doorgaan. Dus een storm zo nu en dan neem ik erbij en buig ik om tot een extra rustmoment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s