Bubbel

Letterlijk gekwetst!

Ondanks de pijn die ik overal voel, blijf ik zo rustig mogelijk. De angst onder controle houden lukt me al net zo goed en of het nu het verdwaasde effect van de klap is of toepassen van de trucjes die ik leerde, de overvloed aan prikkels worden zo goed mogelijk gekanaliseerd.

Bij de smak hoorde ik mezelf een kreet uitslaan, om direct over te gaan naar een bodycheck. In een sneller tempo dan anders weliswaar want ik voel pijn in mijn gezicht en aan mijn schouder. De man die stopt en me overeind helpt, ik bedank hem vriendelijk zonder al te veel paniek in mijn stem. Iets minder rustig maar wel gekalmeerd door de enkele tranen die ik niet verdring, die ik niet laat opstapelen ergens achteraan in mijn keel ookal bezorgt het me enkele rare blikken van de passanten.

Mijn ademhaling, tijdens het wachten op mijn vervoer naar het ziekenhuis. Het brengt me een zekere vorm van rust. Mijn gedachten gaan niet verder dan nu en dat is precies hoe het moet op zulke momenten.

In het ziekenhuis is er niet veel volk maar iedereen praat door elkaar. Achter de dame aan de balie staan enkele mensen te lachen en praten. De persoon in de wachtruimte rechtover me kijkt met een blik van medelijden mijn richting uit. “Knip” de gedachte dat men iets raars denk van mijn gezicht die er gehavend uitziet en ontsiert wordt door enkele afgebrokkelde tanden visualiseer ik als een touw die ik zorgvuldig doorknip.

Ondanks dit alles voel ik dat het energie begint te vragen. Dit samen met de klap en het feit dat ik honger krijg doen me snakken naar een rustmomentje. Net wanneer ik de “bubbeltruc” wil toepassen wordt ik bij de dokter gebracht.

Het licht is er gedempter, hij praat op een rustige toon, hij vraagt voor hij aanraakt en legt gedetailleerd uit wat hij zal doen. Het stelt me gerust, de gevisualiseerde bubbel die niks in en uit laat is voorlopig nog niet nodig.

De bubbel is eentje die heel goed werkt voor mij. Al is ie drastisch, de mensen die me kennen weet dat ik dan stil wordt, een beetje in mezelf. In mijn hoofd laat ik dan enkel nog het woord “bubbel” toe. Het spreekt voor zich dat dit niet te lang kan worden volgehouden, alsof ik heel even met mijn hoofd onder water ga en als een zeemeermin even op adem kan komen.

Eenmaal in de auto kan ik terug opladen, mijn gezin is bij me. Ze geven me energie door hun aanwezigheid en hun zorgen. Net genoeg om de prikkels die ik wat later bij de tandarts zal ervaren te kunnen ondergaan.

Dat ik mijn plannen voor het uitje vanavond heb afgezegd vind ik jammer want ondanks alles zou het me misschien wel lukken maar het was een hevig dagje na een al even hevige valpartij tijdens mijn loopje. Alles kwam gelukkig snel goed, ik deed me niet stoerder voor dan ik was, benoemde het feit dat ik ook wel wat bang was maar ging nog niet te ver vooruit met de gedachten en liet de doemscenarios zich niet vasthaken in mijn hoofd.

Maar mijn lichaam werd er moe van, al zullen de pijnstillers hier ook wel hun aandeel in hebben, mijn hoofd is nog ietwat verdoofd. En ik weet wat ik nu moet doen. Het stemmetje die me zegt dat ik toch best naar de meisjesavond ga, dat ik niemand mag teleur stellen, is heel stil. Maar IK zeg maar 1 iets…rust!

5 gedachten over “Bubbel

    1. Thx Anouk! Tijdens het lopen, een boomwortel die het trotoir wat naar boven duwt en ik die dat dus niet zag. Het kon erger maar is wel pijnlijk. Gelukkig snel geholpen, vooral qua uitzicht is het nu al ok. Alleen nog wat gekneusd en gezwollen.

      Like

  1. Toen ik je verhaal las, zo mooi heb je het verwoord, leek het net alsof ik erbij was. Frontale klap met de stoep dus. Hoe kwetsbaar en idd pijnlijk. Het stemt wel gelijk aan de energie op dit moment. Deborah van Aelst zei donderdag op haar energie-vlog (heb ik gedeeld) dat ze overal over valt, letterlijk. Ik zit onder de blauwe plekken van het stoten tegen dingen aan. Dat neemt natuurlijk niet jouw klap tegen de vlakte weg. Sterkte en ik hoop snel herstel. 🍀🌸

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s