(Geen) reactie

Een moeilijke situatie, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een moeilijk in te tomen drang om alles op te lossen zonder iemand te kwetsen. Meer dan eens was het voor mij het ideale recept voor piekernachten en sombere dagen achter een met brede glimlach bedekt masker.

Vertrekkende vanuit een theorie dat iedereen het beste voor heeft met elk ander medemens bracht dit regelmatig zware teleurstellingen mee. In een ander maar ook veelal in mezelf. Een freak, niet sterk genoeg, naïef, te vlug opgegeven…en daar waren dan de “wat als?” scenario’s. Met voornamelijk mezelf in de rol van gefaalde niksnut.

Maar ondanks alles wist ik 1 ding, een reactie kwam meestal wel. In een of andere vorm, op een of andere moment, aan een of andere persoon. Ik vond altijd wel een manier om het uit mijn systeem te krijgen. Al zorgde mijn ongeduld in combinatie met een of andere emotie soms voor een impulsieve reactie. En ja, soms ontstaan daar mooie dingen uit maar soms ook niet. En dan wordt mijn drang om alles op te lossen groter, het groeide stilletjes en sloeg met zachtheid zijn schijnbaar helende tentakels om me heen. Nietsvermoedend deed ik door, steeds op zoek naar een oplossing voor alle problemen die ik rond me zag. Ongeacht of ze nu van mij waren of niet.

Als ik er nu op terug kijk, deed ik ook aan zelfzorg toen. De zelfzorg voor de buitenkant van ik, die er uiteraard ook moet zijn. Maar vanbinnen was het een chaos, onherkenbaar verwaarloosd. En vandaag, na maanden kan ik zeggen dat het eindelijk opgeruimd is. Wat van mij was, is opgelost. Wat niet van mij was is losgelaten. Wat niet op te lossen viel ook…

Al leer ik nog elke dag bij, groei ik nog elke dag en is er af en toe nog eens een klein schoonheidsfoutje die ervoor kan zorgen dat er een dal ontstaat in mijn curve. Er zijn echter ook van die mini overwinningen, leuke onverwachte verrassingen en nieuwe ontdekkingen die een boost geven en een piek veroorzaken op mijn curve. Om niet te snel van een piek naar een dal te gaan zijn er voldoende genietmomentjes. Het voelt terug evenwichtig, het vraagt soms nog energie want sommige energieslurpende zaken kan je niet (direct) uit de weg (blijven) gaan. Energiegevers heb ik gelukkig gevonden, voldoende om de balans te houden.

Al is er nog 1 iets waar ik dus momenteel aan werk. Iets wat soms moeilijk is maar waar ik nu van weet dat het soms de enige en/of beste oplossing is. Toen ik onderstaande qoute zag, kwam ie extra binnen. Niet altíjd eenvoudig toe te passen, wel krachtig in zijn eenvoud.

3 gedachten over “(Geen) reactie

  1. Mooie quote. Juist door een dalletje waardeer je de piek meer. Als er geen dalletje is, is groei beperkt. Je maakt voor jezelf mooie stappen en die mogen gezien worden.
    Een quote die mij ook raakt en best moeilijk is, heeft te maken met dat een vraag eerst gesteld moet worden voor jij er antwoord op geeft.
    Hoe vaak ik wel niet antwoord geef zonder vraag….het begint makkelijker te worden en het betekent een omslag in vriendschappen waar de ander zo vertrouwd was geraakt met de vanzelfsprekendheid dat ik dat wel even zou doen. Uiteindelijk zie je in dat er scheve verhoudingen waren, alsof ik altijd de stilte opvulde. De weegschaal komt weer recht te hangen en iedereen zorgt goed voor zichzelf en de ander zonder schuldgevoel. 😘

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s