Projectik: einde/start

Het is exact 1 jaar geleden dat ik werd geïnspireerd om te schrijven. De dag erna begon ik meteen, zonder plan, zonder doel. Onwetend dat ik een jaar later terug zou dromen over wat de toekomst brengt. Op zoek naar mezelf, naar zelfzorg, naar wat ik omschrijf als positief egoïsme.

Heb ik het gevonden? Ja! Maar het is geen eindpunt. Project IK betekende een wederopbouw van mijn eigenheid en is vandaag klaar om te starten. Aan zaken die al dan niet vaag gepland zijn maar ook klaar om onbekende paden te verkennen. Met een cognitieve denkwijze en een intuïtieve handeling ben IK nieuwsgierig naar morgen, dankbaar voor gisteren en geniet ik van vandaag.

De oude ik is echter niet weg. Ze is en blijft een deel van me, een deel die me vorig jaar naar dit toe bracht. IK wou haar eerst niet, kon haar fouten niet vergeven en haar gebreken niet vergeten. Maar nu sluit ik haar in mijn armen, ik vergeef en ik vergeet want de stem van de vroegere ik reist met me mee als waakzaamheid. Wanneer mijn gedachten te luid zijn, te ver voor of achteruit dwalen of te warrig zijn, weet IK dat ze roept. Mijn vroegere ik is mijn alarmsignaal die aangeeft dat het tijd is voor rust, voor stilte, voor orde in dat hoofd van me.

En nu? Projectik stopt dus niet, af en toe moet er nog iets bijgewerkt worden. Al besef ik dat mijn plannen op schrijfgebied verder groeien dan deze blog, zo nu en dan zal ik toch nog terug komen naar de basis. En ookal heb ik geen voornemens voor dit nieuwe jaar, net zoals ik hoopte ooit een marathon te lopen heb ik terug een hoopvol iets. Minder fysiek belastend dat wel maar tijdrovend des te meer. Het startschot is gegeven, de woorden zullen voorlopig nog enkel voor mij vloeiend over mijn scherm glijden maar ooit hoop ik te kunnen zeggen dat mijn eerste boek een feit is.

Never stop dreaming! Het doet me even denken aan de film die ik onlangs opnieuw bekeek. The greatest showman! Het verhaal over hoe ver dromen je kunnen brengen maar ook over hoe hard je kan botsen wanneer je te snel droomt. Hoe ver iemand kan gaan voor men beseft dat men te ver is gegaan. Tot je enkel nog terug naar jezelf kan, naar de basis. Als je dat uiteindelijk doet, lijkt het soms alsof je een stap terug zet maar in werkelijkheid brengt het je dichter bij datgene waar iedereen naar zoekt. Geluk!

De tekst van het lied op het einde vat alles mooi samen. En zelfs na ontelbaar keer dit lied te horen krijg ik nog steeds kippevel. Een volledige tekst hier delen deed ik nog niet maar deze verdient het des te meer:

I saw the sun begin to dim
And felt that winter wind
Blow cold
A man learns who is there for him
When the glitter fades and the walls won’t hold
‘Cause from then, rubble
One remains
Can only be what’s true
If all was lost
Is more I gain
‘Cause it led me back
To you

From now on
These eyes will not be blinded by the lights
From now on
What’s waited till tomorrow starts tonight
Tonight
Let this promise in me start
Like an anthem in my heart
From now on
From now on

I drank champagne with kings and queens
The politicians praised my name
But those are someone else’s dreams
The pitfalls of the man I became
For years and years
I chased their cheers
The crazy speed of always needing more
But when I stop
And see you here
I remember who all this was for

And from now on
These eyes will not be blinded by the lights
From now on
What’s waited till tomorrow starts tonight
It starts tonight
And let this promise in me start
Like an anthem in my heart
From now on
From now on
From now on

And we will come back home
And we will come back home
Home, again!

De jaarlijkse woorden die dezer dagen alom worden gebruikt, doen me afvragen of er zoiets bestaat als allejaars in plaats van alledaags. Maar toch wil ik afsluiten met iedereen veel “Geluk” te wensen voor dit nieuwe jaar. Soms te vroeg of net te laat, soms uitgebreid of soms vluchtig gezegd maar wat mij betreft altijd oprecht.

Een gedachte over “Projectik: einde/start

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s