Vervel(l)ing

“Nature just hit the reset button” het is 1 artikel van de meer en meer opkomende positieve conclusies die uit deze crisis kunnen worden getrokken. https://www.mamamia.com.au/pollution-decrease-due-to-coronavirus/

In de video “thank you coronavirus” wordt zelfs nog een stapje verder gegaan maar ik durf toegeven dat dit gevoel van dankbaarheid, de schoonheid van verbondenheid sterker en sterker wordt. https://youtu.be/sgm9E_cmvWA

Terwijl sommigen misschien gewoon de dagen aan het aftellen zijn tot het dagelijkse leven terug kan worden opgenomen, is er gelukkig ook bij sommige de hoop aan het groeien dat het nooit meer zal worden zoals voorheen. We worden verplicht te vertragen, verplicht om onze aandacht intern te gaan richten en te beseffen wat echt belangrijk is. Soms door er plots dagelijks mee te worden geconfronteerd, soms door het net keihard te moeten missen.

Ikzelf drukte bijna anderhalf jaar geleden op mijn eigen reset button en stelde vast dat het steeds weglopen van mijn interne storm, gigantische schade had veroorzaakt. Net zoals sommige nu, kwam ik toen mezelf tegen en was het niet zo’n mooi zicht. Mijn tip: loop er niet van weg maar ga aan de slag. Neem rust om goed te observeren wie je echt bent, wat je echt voelt. Geef jezelf tijd om de chaos op te ruimen en zelf conclusies te trekken. En uiteindelijk, zet door, doe wat moet om jezelf weer gelukkig te maken want pas dan kan je ook anderen gelukkig maken.

Het is cliché, velen gaven reeds dezelfde tips maar tussen het zeggen en het doen ligt een enorme kloof. Want het eerste wat moet is rust en in de hectische dagelijkse sleur die we kenden was dit nu eenmaal “not done”. Of je deed door tot je opgebrand was of je werd als egoïstisch bestempeld. In deze perceptie komt het virus van pas. Voor een aantal mensen wordt de rust ongevraagd binnen geloodst. Voor anderen is dit de eerste confrontatie met wat het maatschappelijk tempo wordt genoemd. En het gemis naar dat tempo kan zich uiten in allerlei emoties, van frustraties tot gelatenheid. Laat het allemaal toe, wees bang, boos, verdrietig,… laat het uit je systeem komen maar waak over hoe respectvol je dit doet.

Uiteindelijk brengen deze emoties je bij verveling, voeg er 1 “l” aan toe en je krijgt vervelling. Het klinkt raar en vies maar het staat voor alles wat je van je afgooit, alles wat je loslaat. Het brengt je nieuwe inzichten, creativiteit en het stelt je in staat om dingen te veranderen vanuit en voor jezelf maar het komt iedereen rond je ten goede.

Het is een soms pijnlijke weg maar hou in gedachte dat je het geluk hebt om in een lagere versnelling mee te draaien in deze vreemde tijden, anderen zitten net een versnelling hoger. Over hen kan en mag je je zorgen maken maar zorg in eerste instantie voor jezelf. Wees dankbaar voor de inspanning van anderen maar ook voor wat er bij jezelf overblijft als alles rondom je verdwijnt want dat is de essentie van je leven. En hoop dat het nooit meer zal worden zoals voorheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s